MASTERCLASS

Wat zegt mijn gevoel?

Als ik goed kijk naar de grote organisaties om mij heen, zie ik dat er een grote transitie gaande is. Bedrijven kunnen de starre hiërarchische structuur niet meer handhaven en zoeken naar nieuwe systemen met meer gelijkwaardigheid en transparantie en leggen meer nadruk op de mens in plaats van op de targets.
Onlangs heb ik een project mogen doen met de Corporate Rebels, twee jongemannen die de wereld over reizen om bedrijven te bezoeken die zeggen geluk boven winst te plaatsen (o.a. Semco, Google en Patagonia) om die kennis te bundelen en door te geven. Tevens onderschrijven zij deze kentering op wereldniveau.

Wie ben ik?

Mijn naam is Leon van der Zanden en ik tour al vanaf 2001 door Nederland en België als cabaretier en stand-up comedian. Daarnaast heb ik meerdere Tv-programma’s gemaakt, gepresenteerd en geef ik presentaties, lessen aan beginnend cabaretiers en workshops met humor. De kern van alles wat ik doe is ‘contact’. Contact met een publiek, één op één en contact met jezelf. Daarin zijn mijns inziens alle lessen te leren en alle persoonlijke ontwikkelingen te doorleven. Voor verschillende bedrijven heb ik teambuilding-workshops mogen geven en ontdekte zo het gebrek aan contact en verbinding binnen al deze organisaties. Terwijl die verbinding juist essentieel is voor die verandering die nu gaande is. Mede hierdoor heb ik in 2015 ‘Gevoel met Humor’ opgezet. Een workshop toegespitst op organisaties, om meer eenheid en cohesie binnen een bedrijf tot stand te brengen.

Hoe doe ik dat?

Eerst leg ik stap voor stap uit hoe ‘echt contact’ in elkaar steekt, wat daarvoor nodig is en hoe je het op elk moment kunt maken. Dan laat ik door middel van oefeningen zien hoe het met jezelf en je relatie tot de ander op dit gebied gesteld is. Hierbij laat ik iedereen heel bewust elk stap van contact maken ervaren. Dit leidt tot veel inzichten en onverwachte reacties die we veilig en zonder oordeel steeds samen bespreken. Vervolgens nodig ik iedereen uit om voor de groep echt vanuit het gevoel iets te delen en daarbij geef ik handreikingen om nog meer eigen kracht op te kunnen pakken. Je leert vanuit je gevoel een ander te benaderen en/of een situatie te beoordelen in plaats vanuit het hoofd en vanuit de regels. Zonder daarmee autoriteit te verliezen, maar die juist in verbinding te laten spreken. En dat alles met een sausje humor eroverheen.

Ik geef beknopte (anderhalf uur) en uitgebreide (drie uur met een pauze) masterclasses. Daarnaast geef ik ook meerdaagse trainingen waarin je met persoonlijk huiswerk wordt uitgedaagd om elke week een stap dichterbij te zetten. Resulterend in een kwetsbare en krachtige presentatie voor de groep. Ik heb ontdekt dat deze werkwijze ervoor zorgt dat de masterclasses voor vele doeleinden ingezet kunnen worden, zoals voor betere samenwerking, inspirerend leiderschap en betrokkenheid op de werkvloer.

Spreekt dit je aan en wil je weten hoe je deze masterclass kunt boeken?
Neem dan contact op met Mireille, mijn steun en toeverlaat die ook de agenda beheert . Zij is ook te benaderen voor meer informatie. info@gevoelmethumor.nl

Inmiddels zijn o.a. Essent, Delta Lloyd, Karwei, Boskalis en het UWV u al voorgegaan!